Gradski vijećnik SDP-a Daniel Radeta ukazao je na burnu korespondenciju između svog kolege iz gradskih klupa iz redova HSP-a Mate Lukića s Udrugom antifašističkih boraca i antifašista, koji su ga pozvali na 80. obljetnicu donošenja Odluke ZAVNOH-a o priključenju Zadra Hrvatskoj.

- Zamolio sam vas da mi ne šaljete pozive pečatirane tom zvijezdom petokrakom pod kojom je ovaj grad uništavan i ljudi ubijani. Zadar i Hrvatska su oslobođeni samo jednom i to u Domovinskom ratu. Idući put kad mi pošalju poziv tužit ću te tifusare i sisače proračuna za psihičko zlostavljanje i uznemiravanje. Molim službe grada Zadra da ovaj odgovor prenesu organizatoru i ponovno ću ih zamoliti da nama to više ne šalju, odgovorio je Lukić na poziv koji je poslan grupno gradskim vijećnicima.

Radeta se zapitao „od čega je to Mate oslobođen".

- Naš rendžer s planine Brokeback je toliko psihički uznemiren da više ne razlikuje pečat od kilo pečenog, pa mu je psiha "pečetirana". Molim, ne službe Grada, već prvu pečenjaru, da po nalogu Mate Lukića, intervenira, poručio je Radeta.