Grad Zadar uskoro će dobiti novu ulicu! Ne zna se po kome će se nazvati, ali se zna da će prolaziti uz novi hotel Maraska i spajati Ulicu Miroslava Krleže na sjeveru s Obalom kneza Trpimira na jugu.

Osim što će turisti dobiti pristup hotelu, a i stanari budućih zgrada također iz projekta Dogus grupe, prometnica koja prolazi ispod Tankerkomerca do Barke više neće biti slijepa, jer se automobilom moći proći desno uz hotel.

Budući da priprema provedbu otvorenog postupka javne nabave, Grad Zadar objavio je javno savjetovanje o izgradnji spojne ceste. Prema projektu D&Z prometnica se može izgraditi za 220 tisuća eura s rokom gradnje od sedam mjeseci.

Nova javna prometnica duga 152 metra imat će dva kolnička traka, ukupne širine 6 metara te nogostup s jugoistočne strane ceste širok 3 metra.

Inače, na gradilištu novog hotela užurbani radovi traju cijelo ljeto. Sa zapadne strane vidljiva je nova gradnja koja će se izgledom ujednačiti sa starom zgradom Maraske, svojevrsnim pročeljem cijelog hotela. Iz turske grupacije nadaju se da bi hotel s pet zvjezdica mogao biti otvoren pred sljedeću turističku sezonu.

Što se tiče projekta stambenih zgrada nasuprot hotela, kojeg je Dogus grupa otkupila od Jadran Investa, on je na čekanju jer su zatražili promjenu prostornog plana kako bi izmijenili postojeći projekt. Prezentacija gradskim vijećnicima za sada nije pala na plodno tlo, a budući da se uskoro očekuje promjena prostornog plana, koja će uvjetovati više zelenila u prostoru, moglo bi se dogoditi da niti ne bude prihvaćen.