Koja će biti nova namjena zgrade Socijalnog to u natječaju prodaje te nekretnine za početnih 4.7 milijuna eura nije određeno. U javnosti se nametnula ideja budućeg hotela bez osiguranog parkirališta. Možda bi se tamo mogao preseliti Državni inspektorat i Uprava za ribarstvo s obzirom da se radi o uredskom prostoru. Županija kao suvlasnik je dužna naći zamjenski prostor tim državnim službama i ne ide im baš lako.

- Zašto to ne bi bio studentski dom, nedavno je tu ideju promovirao dr. Dario Nakić kao predsjednik akademske zajednice HDZ-a. On je i član Upravnog vijeća HZZO-a koji je suvlasnik zgrade socijalnog. Država bi, prema njegovoj zamisli, trebala ustupiti odnosno darovati zgradu Sveučilištu u Zadru koje bi trebalo doći do EU financiranja projekta obnove. Na taj način bi, studenti mogli ostati preko ljeta u Zadru i raditi preko student-servisa. A zimi bi pridonijeli živosti na Poluotoku, smatra dr. Nakić koji i predaja na Odjelu zdravstvenih studija zadarskog sveučilišta.

Problem nedostatka odgovarajućeg kapaciteta smještaja studenata u Zadru, problematizirao je u razgovoru za Radio 057, Marko Vučetić, pročelnik Odjela za filozofiju.

- To je odlično rješenje i ne vidim razlog da se na ostvari. Jedini razlog bi bio taj što nema zarade. Trebalo bi razviti novu strategiju Zadra kao sveučilišnog grada a Poluotok da se vrati kao mjesto za obitelj a ne isključivo turiste. Tako se neće dogoditi izdaja studentskog života. Drago mi je što Dario kojeg poznajem kao kolegu iznio tu ideju. Sva ta rješenja treba okupiti u suradnji s novom upravom. Zadar treba napraviti poželjnim gradom za studiranje a ne najskupljim gradom koji odbija studente, kazao je Vučetić na istoj akademskoj dužini s Nakićem.