Nakon 12 godina Eduard Duka odlazi s mjesta direktora Obale i lučica. Skupština društva već ga je razriješila dužnosti i postavila za v. d. direktora, a razlog je navršenih 65 godina starosti i odlazak u mirovinu. Duka je na mjestu direktora 2011. gdoine naslijedio Antu Basiolija, koji je društvom upravljao od osnutka do odlaska u mirovinu, a isto je kroz tri mandata uspjelo i Duki, nekadašnjem „ratnom" načelniku PU zadarske.

Na stranici Grada Zadra objavljen je javni natječaj za direktora, u kojem se traži VSS i pet godina rada u struci. Uz izjave o uvjerenju da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak može se dostaviti i potvrda o prednosti iz Zakona o braniteljima. Direktora imenuje Skupština društva na vrijeme od četiri godine.

Za sada u javnosti nema naznaka tko bi mogao naslijediti Duku na mjestu dirketora. U nekoliko navrata pred Gradskim vijećem mijenjao ga je pomoćnik direktora Marin Dvornik, za koega je to mjesto otvoreno 2018. godine. Ranije je Dvornik bio izvršni direktor u Hrvatskoj pošti te je sigurno u krugu onih koji kandidiraju za tu poziciju.