Raspisan je natječaj za dodjelu smještaja u dva studentska doma u vlasništvu Sveučilišta u Zadru.

U Zadru je studentima na raspolaganju: „stari" dom koji ljeti postaje hostel u zgradi kod Medicinske i Glazbene škole, koji broji 97 soba, od kojih je 79 dvokrevetnih te 18 trokrevetnih. U domu studenti imaju info kabinet i učionicu, tri čajne kuhinje te praonicu rublja. Također, postoji prostor koji se koji se ljeti koristi za seminare ili edukacije te prostrano dvorište. Cijena soba je 60 eura (450 kn) kn.

lani je u sveučilišnom kampusu otvoren novi dom s menzom koji je time i skuplji.  Zato za njega u prvoj polusezoni nije bilo velig zanimanja.

Ovo će biti prva cjelovita godina za interes studenata  kojima je na raspolagnju   129 soba s 284 kreveta, odnosno 32 trokrevetne, 91 dvokrevetne te 6 jednokrevetnih, namijenjene invalidima. Studenti će sobe  s višim standardom i više plaćati. Jednokrevetna soba se plaća 80 eura (600) kuna, a trokrevetna se izdaje za 90 eura (675 kn). Dvokrevetna pak dostiže 110 eura (825 kn). Novi dom ima tri čajne kuhinje, učionicu i praonicu.

Prijave za natječaj traju do 25. srpnja. Tekst natječaja vidljiv je na linku, isto tako i pravilnik o uvjetovanju i načinu ostvarivanja prava na subvenciju.

Svi studenti dužni su se prijaviti putem mrežne forme, koja je obvezna i preduvjet za sudjelovanje u natječaju. U prijavi su studenti je dužni popuniti sve podatke u Obrascu A (i u Izjavi koja je sastavni dio) te ispisati obrazac, potpisati ga i dostaviti s ostalom obveznom dokumentacijom. Prijave se dostavljaju u navedenom roku isključivo preporučenom poštom.

Ostale informacije se mogu pronaći na web stranici Sveučilišta.