U pokušaju da doznamo što se događa na gradilištu nekadašnjeg doma na Voštarnici, na konkretna pitanja nismo dobili odgovore nadležnog ministarstva kao ni od Centra za socijalnu skrb.

To je projekt koji se financira novcima iz Europskog fonda za regionalni razvoj pa malo vidljivosti ne bi bilo naodmet. Naime, tamo je prvo postojeća zgrada demontirana, a sada se gradi nova: kako se to prati projektnom dokumentacijom a kako financijski, pitali smo nadležne na dvije adrese.

U kolovozu prošle godine objavili smo kako je gradilište popravnog doma na kojem se počelo raditi početkom 2022. godine u zastoju.

Tada je Martina Čuljak Jovančević, ravnateljica Centra za socijalnu skrb koje će tamo doći, informirala kako su radovi obustavljeni jer je nastala potreba za dodatnim radovima na osiguranju i sanaciji dijela konstrukcije. Trenutno se utvrđuju cijene dodatnih radova. U lipnju ove godine doznajemo da će radovi biti završeni do kraja ove godine.

Iz Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike navode kako je za potrebe projekta iz Državnog proračuna je osigurano dodatnih financijskih sredstva u iznosu od 607.206,84 EUR (4.575.000,00 kn).

Izvođač radova je isti Hidro Eko Futura d.o.o., dok je stručni nadzor Helion-group d.o.o. U jesen 2021. godine Vlada je dala suglasnost na izbor izvođača radova Hidro Eko Futura d.o.o. iz Zagreba jer su bili najpovoljniji s iznosom ponude od 15.6 milijuna kuna s PDV-om.

Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 2,9 milijuna eura (2.952.649,08 eura/22.246.734,53 kuna. Ostalo su fotografije s gradilišta.