Na otoku Pašmanu se radi na proširenju turističke ponude u predsezoni, kako je i najavila direktorica TZO Pašman, Petra Perinović. Očekuje se da će ponuda privući brojne posjetitelje i turiste ne samo s Pašmana i Ugljana, već i iz Zadra i okoline.

Jedan od poteza je zanimljiva manifestacija, koju KŠRM Submania i ŠRD Račina (Ždrelac) ovaj vikend organiziraju, uz potporu Turističke zajednice općine Pašman. Radi se o pojedinačnom Otvorenom kupu otoka Pašmana u podvodnom ribolovu te ribarskoj fešti.

Program počinje danas, 26. svibnja od 19 sati, kada će se u caffe baru Feral odvijati registracija natjecatelja uz prigodnu i ukusnu zakusku, a nastavlja se kroz sunčanu subotu.

Sutra, 26. svibnja, u uvali Polača, program odnosno natjecanje počinje u jutarnjim satima, već u 8 sati. Prilikom polaska prema ribolovnoj zoni, ribolovci će se zaustaviti iza Pašmanskog mosta te uz minutu šutnje baciti vijenac u more i time odati počast stradalim podvodnim ribolovcima. Na taj način simbolično se želi ukazati na nepažnju sudionika u morskom prometu naspram njih.

Tokom dana, dok se željno iščekuju ribolovci, tu je bogat program za sve i za svako nepce. Od 16 do 18 sati će biti organizirana i kreativna dječja radionica „Gospodin Čistko Morić" pod vodstvom Ivane Medić. Djeca će imati priliku naučiti nešto novo i kreativno o čarima podvodnog svijeta te će moći sami prikupiti materijale iz mora i napraviti svog gospodina Čistka Morića. Cilj radionice je pokazati primjer kako čuvati morsku prirodu. Prijave na radionicu su na Whatsapp ili SMS na 0989565472. Broj sudionika ograničen je na 25.

Nadalje, nakon vaganja ribe, koje će se odvijati od 16 do 17 sati, svi će imati priliku uživati u svježem ulovu u sklopu ribljeg kulinarskog showa uz Tomislava Karamarka i stručni tim. Pred okupljenima će se raditi vrhunska jela, koja već na samo čitanje mame gricule. Za vrhunsko vino pobrinut će se Degarra Winery Zadar te Vina Karaba, a neće izostati ni lokalni OPG-ovi.

MENI: rižoto sa škampima, teriyaki tuna s rajčicom concasse i orzo, ragu od artičoka i tortelini s janjetinom, rolada od špinata i pašteta od bijele ribe, pecivo punjeno plodovima mora, krem juha od rajčice, julienne povrće s kozicama i Pašman libre aceto od smokve OPG Matulić , zapečene kamenice, inćuni panirani, krumpir salata, remoulade umak.

Od 19 sati počet će još jedno kulinarsko iznenađenje, a to će biti Tuna cutting show - Maguri Kaitai Show uz poznatog majstora japanske kuhinje Nabuhito Okado, gdje će posjetitelji imati priliku vidjeti pravilno rezanje ribe te naučiti ponešto o japanskoj kuhinji i pripremi svježe tune.

Nakon toga, slijedi i proglašenje pobjednika u 20 sati, a večer će zaokružiti glazbeni program uz famoznog Davora, voditelja i DJ-a te uz koncert Guliana & Diktatora.

Ova manifestacija je svakako razlog da Ždrelac bude najbolji vikend odabir.

Dodatne informacije možete potražiti na stranicama Otoka Pašmana te na Facebooku. Ulaz za sve događaje je besplatan.