Rasvjeta se upravo popravlja, tako su iz gradske uprave jutros odgovorili na pitanje zbog čega je već tjednima rasvjeta u dijelu rukohvata ugašena.

Naš foto-reporter je pola sata kasnije prošetao cijelim mostom ali nitko ništa nije popravljao. Ta rasvjeta je problematična. Svjestan je toga i pročelnik za komunalne djelatnosti Robertino Dujela koji je lani najavio suvremeno rješenje od kojeg po svemu sudeći još dugo neće biti ništa.

Poteškoće s vremešnom rasvjetom na gradskom mostu nastojimo rješavati kontinuirano i otklanjati smetnje u radu, premda ona zahtijeva LED rješenje. Nastojat ćemo u skorijoj budućnosti i to riješiti, izjavio je pročelnik za naš portal.

Prije točno godinu dana, pročelnik Dujela je  najavio kako će zastarjelu tehnologiju  zamijeniti novom, ekološki prihvatljivom rasvjetom. I to za 100 tisuća kuna koliko bi koštale led trake koje bi mijenjale i boju. Kada on,  malo rukovata svijetli a malo ne svijetli. Na zadarskom mostu i dalje je crno bijeli svijet.

Tome treba dodati i problematičnu rasvjetu na Muraju - malo svijetli pa je nema ili se upali puno poslije nego što padne mrak.

Lani je Grad Zadar priredio program obilježavanja 60 godina od otvaranja zadarskog mosta. Ove godine su 61. rođendan obilježili dječjim crtežima predškolci iz dječjih vrtića Radost i Latica. Gradske vlasti nisu imale  što darovati za ovaj rođendan.

 Most je još jednu godinu stariji i zapušteniji te sve više opasniji za prolaznike. I nikako da postane primarni projekt gradske vlasti u Zadru.