Zadar će u nedjelju imati pakleni dan: uz već pravu ljetnu vrućinu, Grad će napuniti putnici s dva kruzera, a preplaviti sudionici utrke. Srećom da neće biti vozila jer bi Poluotok mogao potonuti od tolikog pritiska ljudstva. Napokon se nitko ne može žaliti da je Grad pust i prazan, a da nema buke i šušura.

Kad se tome doda pričest, onda će sutrašnji dan doseći vrhunac zasićenosti ljudima.

Najteže će biti stanarima Poluotoka koji ne mogu ni pomisliti na korištenje auta. A kamoli gostima koji su planirali u nedjelju obići Zadar, a nisu znali za događaj.

Već danas je bila „okupacija" javnog prostora s organizacijom utrke. Na Forumu su podignuti šatori, postavljena reklama vozila korporacije Red Bull koja je vidljiva na sve strane.

Pune ruke posla imalo je i pauk vozilo koje je odvozilo aute koji se sami nisu uklonili s parkirališta na Liburnskoj obali. Obala i lučice ostala je bez prihoda od naplate parkirališta, a vozači s mukom u traženju alternative.

Utrka je proglašena velikim zgoditkom za zadarski turizam, pa će netko dobiti a netko izgubiti. Ostaje pitanje koliko će Grad Zadar dati novaca organizatorima utrke kada se usvoji proračun iz kojeg se to ne vidi.

Organizatori utrke Wings for Life su se pohvalili i novim trofejom kojeg su nazvali „galeb na vezu". Dizajnirala ga je studentica Laura Ljubić s Visokog učilišta Algebra.