Tržnica Zadar objavila je natječaj za davanje u zakup svih slobodnih poslovnih prostora, površina i prodajnih mjesta u njezinoj nadležnost.

Najviše slobodnih mjesta je na Veletržnici Zadar, na kojoj su zauzeta uglavnom ona na samom ulazu. Direktor Tržnice Zadar Tomislav Letinić kaže kako se Veletržnica najviše puni tijekom svibnja i početkom lipnja i nema bojazni da će se i ove godine na njoj dobro trgovati.

Najbolje su inače popunjeni mala pijaca na Putu Petrića i tržnica na Relji, na kojoj gotovo da nema slobodnog mjesta. Zato ih ima, i to dosta, na glavnoj tržnici na Poluotoku, u kojoj ih se polovica od 94 „crveni" kao zauzeta, dok je druga polovica slobodna za najam.

- Na glavnoj tržnici imali smo 10-ak posto manje prometa nego prošle godine, ali i tu je situacija slična onoj na Veletržnici, očekujemo dobru popunjenost tijekom sezone.

Unatoč pristojnom novcu koji je utrošen na uređenje tržnice na Meladi, zauzeti su samo mesnica i dva štanda.

Prava prilika je „tržnica Voštarnica". Evo i zašto:

Na Voštarnici je, naime, ispred nekadašnjeg hotela Iž uređeno jedno mjesto za prodaju, opremljeno potrebnom špinom, ali je prodavačica izrazila želju za preseljenjem na Relju te joj je udovoljeno. Voštarnica je tako ostala bez najmanje pijace na svijetu, možda je baš to poslovna prilika koja se ne smije propustiti.