Prodavači starih predmeta, pozamanterije a ponekad i smeća, otvorili su novu stranicu borbe s komunalnim službama. Proteklih nekoliko nedjelja, javljaju nam čitatelji, ponovno postavljaju svoje improvizirane štandove kod zadarske Mehanizacije, što smeta prolaznicima ali i ugrožava sigurnost prometa.

Podsjetimo, zadarski „buvljak", nekada i tržnica automobila koja je imala čak i dežurnog javnog bilježnika, nekoliko je puta mijenjao lokaciju, a svaki put bila je ilegalna, bilo da se radilo o platou ispod Interspara, s druge strane raskrižja kod današnjeg KFC-a, na vrhu Murvičke... Komunalne službe i policija uvijek bi reagirale nakon nekog vremena ali bi se prodavači vraćali svom zanatu. Enio Meštrović predlagao je lokaciju na Bokanjcu, no do danas takvo mjesto nije utvrđeno.

- Na ovoj lokaciji ovo ne može egzistirati, komunalno je postavilo stupiće ali oni iznose stvari oko njih, po cesti, ne može se niti proći s kolicima, a i postoji opasnost da će automobil nekoga udariti. Više puta javljali smo se Odjelu za komunalno redarstvo i policiji, ništa nije riješeno, javlja čitatelj.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Robertino Dujela kaže kako komunalno redarstvo tijekom cijele godine organizira nadzor i postupanje nedjeljom kroz jutro.

- Dolaskom ljepših vremena postupanja ćemo i intenzivirati i pješačke koridore javne površine zasigurno zaštititi. Događanja na privatnim površinama prijavit ćemo nadležnim službama, kaže Dujela.