U luci Porat u Privlaci danas je održana eko akcija Učinimo Privlaku privlačnijom. Glavni cilj manifestacije bio je očistiti podmorje i obalu od smeća, a u isto vrijeme educirati najmlađe o prirodnim bogatstvima koja se nalaze u moru.

Organizator manifestacije bila je udruga "Šijavoga" iz Privlake, a na njihov poziv akciji su se odazvali: Ronilački klub Sv. Roko iz Bibinja, Međunarodni centar za podvodnu arheologiju iz Zadra i Gradsko društvo Crvenog križa Zadar. Manifestaciju su podržali i sponzorirali Turistička zajednica Općine Privlaka, Općinsko komunalno Društvo "Artić", Općina Privlaka i trgovački obrt "Alen" iz Privlake.

Akciji se odazvalo 60 entuzijasta, ronilaca, volontera, učenika i cijelih obitelji. Najmlađi su čistili plažu i obalu dok su odrasli pomagali roniocima u izvlačenju i sakupljanju smeća koje je izvučeno iz podmorja luke Porat u Selu. Privlačani su svojim batelama i kaićima na vesla pratili ronioce i asistirali im u izvlačenju smeća. Svojim predivnim, tradicionalnim drvenim brodicama manifestaciju su uveličali i članovi udruge "Kanata", odnosno dva privlačka zaljubljenika u maritimnu baštinu.

Provedbom akcije privlačko more i obala čišći su za cijeli jedan kontejner smeća. Glavninu smeća činile su plastične boce, vrećice, ambalaže i čaše, dok se u lučici najviše nalazilo smeće odbačeno s privezanih ribarskih i turističkih brodova. Na završetku akcije svi su se sudionici okrijepili ručkom kojeg su pripremili članovi udruge "Šijavoga".

Cilj manifestacije je dostignut time što su se najmlađi Privlačani uvjerili da sve ono što se baci u more tamo ne nestaje već onečišćuje to isto more koje svi volimo i dičimo se njime.