Vlada je na današnjoj sjednici odobrila potrebna sredstva za hospicij na Babindubu, čime je napokon zaokružena financijska konstrukcija za njegovu gradnju.

Usvojenim zaključkom ostvaruju se preduvjeti za osiguranje sredstava u državnom proračunu za građevinske radove i nabavu opreme, i to u iznosu do najviše 2.256.287,74 eura.

- Rekonstrukcijom zgrade i opremanjem stacionara za palijativnu skrb Doma zdravlja Zadarske županije, VladaRH i ova zdravstvena administracija odgovara na zdravstvene potrebe naših građana pružajući im dodatnu palijativnu skrb. Još jedan reformski iskorak s pacijentom u fokusu, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš nakon donošenja zaključka kojim se Ministarstvo zdravstva zadužuje da, u suradnji sa Zadarskom županijom i Domom zdravlja, poduzme potrebne radnje vezane za realizaciju ovog dugoočekivanog projekta.

Podsjetimo, Zadarska županija je započela s njegovom realizacijom još 2019. godine, kada im je Država darovala nekretnine ukupne površine 2.626 m². Nakon toga Županija je izradila glavni i izvedbeni projekt rekonstrukcije zgrade bivše vojarne Babindub.

Projektom je predviđeno uređenje ukupno 592,99 m² neto korisne površine građevine (podrum + prizemlje + 1. kat), koje će sadržavati 10 postelja u 5 dvokrevetnih soba, kao i prostorije za rad multidisciplinarnog stručnog osoblja. Građevinska dozvola ishodovana je još 24. kolovoza 2020. godine, a sada su konačno ostvareni i financijski uvjeti o kojima je bilo dosta rasprave na sjednicama Županijske skupštine.

Iz Zadarske županije najavili su kako će, odmah po donošenju odluke Vlade, provesti sve potrebne postupke i raspisati javni natječaj za izvođenje radova.