Državnoodvjetničko vijeće napokon je raspisalo oglas za slobodno mjesto glavnog županijskog državnog odvjetnika u Zadru s kojeg je početkom godine na polovici svog mandata otišao Emilijo Kalabrić.

Kalabrić je na novu dužnost zamjenika Glavne državne odvjetnice imenovan još u listopadu prošle godine, no DOV je tek sad krenuo u potragu za njegovim nasljednikom.

- Pozivaju se kandidati koji ispunjavaju uvjete da u roku od 15 dana, od dana objave ovog oglasa u Narodnim novinama broj 37 od 31. ožujka 2023. podnesu prijavu s dokazima o ispunjavanju uvjeta propisanih za imenovanje državnih odvjetnika, podacima o svom radu i programom rada, navode iz DOV-a koji je u istom paketu objavio i natječaj za Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Do imenovanja novog županijskog državnog odvjetnika u Zadru tu funkciju kao vršitelj dužnosti obnaša Denis Sokol, koji je ranije bio glasnogovornik i prvi zamjenik Kalabrića. Sokol je bio i jedan od trojice zadarskih kandidata za čelno mjesto u ŽDO-u na natječaju iz 2019. godine kojeg je DOV poništio da bi doveo Kalabrića iz Šibenika.