Na prostoru sjevernoga parkirališta ŠC Višnjik održana je treća automobilistička priredba Nagrada Grada Zadra `23. Riječ je je o cjelodnevnom spektaklu u organizaciji Automobilističkoga kluba RTZ uz suradnju i potporu brojnih subjekata. 

- Ova priredba, uz ostalo, ima za cilj promicati automobilistički sport i prometnu kulturu, a AK RTZ zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pridonijeli organizaciji, kaže Šime Radošević iz AK-a RTZ.

Zadarska priredba spada u kategoriju državnoga prvenstva II kategorije u Regiji Jug, te u Kup Dalmacije, a utrke su se vozile na stazi dugoj 410 metara.

- Presretni smo što na Višnjiku, u neposrednoj blizini Dvorane Krešimira Ćosića koja je prepoznatljivi simbol našega grada, možemo održati ovakvu priredbu. Želimo i Zadranima i drugima približiti automobilizam koji ima svoja pravila i potvrditi da pripada u velikoj sportskoj obitelji, govori jedan od najboljih zadarskih vozača Natanael Petrov.

U sklopu ove priredbe jest i atraktivna izložba oldtimera za koji se segment pobrinuo Oldtimer klub Zadar u suradnji s partnerima.

- Najstariji prijavljeni automobil je WW Buba iz 1954., a među motociklima su prijavljeni jedan Sachs model 98 iz 1937 i jedan Moto Guzzi 500 GTV iz 1938., otkrio je Karlo Stipčević iz Oldtimer kluba Zadar.