Na stranici zadarske bolnice pohvalili su se grafikom, ali ne i riječju, poslovanjem te ustanove u 2022. godini.

Iz financijskog izvještaja proizlazi da je Opća bolnica Zadar uspješno poslovala. S jedne strane je manjak prihoda od 42,8 milijuna kuna i on se prenosi sukladno planu uravnoteženja za razdoblje do 2025. godine. Na drugoj strani je ostvaren višak prihoda nad rashodima od 46 milijuna kuna.

To je postignuto racionalnim poslovanjem, uz dodatne potpore, ali po modelu kojim bi bolnicu pretvorio u samoodrživo. To znači veći mjesečni limit HZZO-a, odnosno pravovremeno i kvalitetno plaćanje. Iz zaključka kojeg potpisuje pomoćnik ravnatelj za financije Boško Katić, takav model jedina je formula za smanjenje kumulativnog minusa zadarske bolnice.

Taj višak prihoda doveo je do toga da su dospjele obaveza s kraja 2021. godine prepolovljene na 23,7 milijuna kuna. Bolnica je najveći rast zarade lani imala na sistematskim pregledima - skoro 800 tisuća kuna, a toliki su iznos uprihodili i od neosiguranih osoba, građana u stacionaru.

Iz iste kategorije, ali tu spada i dijagnostika te pretpostavljamo strani osiguranici, ukupan iznos zarade je smanjen na 2.7 milijuna kuna.

Zadarska bolnica ima 13.6 milijuna kuna teških 26 sudskih sporova od kojih su dva milijunska za naknadu šteta.

U Općoj bolnici Zadar prošla godina završila je s 1 407 zaposlenih koji su napravili 686 bolničkih obrada više nego godinu dana ranije.

Sve ostalo su prikazali grafički.

U zadarskoj bolnici evidentirali su i donacije kojih je lani bilo manje negoli godinu dana prije: