Lik iz drame apsurda „U očekivanju Godota" u Zadru je preuzeo HEP kojeg građani čekaju za priključenje novih kuća na distribucijsku mrežu. Stali su i svi drugi građevinski radovi na hitnim intervencijama, održavanju, priključcima i izgradnji elektroenergetskih objekata, stoga je na čekanju i javna infrastruktura kao i ugostiteljski te ostali objekti.

Građani i investitori se žale, a u HEP-u se pravdaju javnom nabavom.

- Još prošle godine proveden je postupak javne nabave navedenih radova za iduće razdoblje, koji je poništen jer nije zaprimljena nijedna prihvatljiva ponuda. U tijeku je novi postupak javne nabave, ističu iz HEP-a.

HEP je doista u srpnju prošle godine raspisao natječaj kojim su tražili izvođače za više dalmatinskih regija na razdoblje od dvije godine. Procjena vrijednosti za radove na području Elektre Zadar iznosila je 16 milijuna kuna. Natječaj je pokazao deficit specijaliziranih firmi na zadarskom području jer je privukao jedino dosadašnjeg koncesionara, Konektor iz Sukošana. No Sukošancima iznos od 16 milijuna više nije bio dovoljan pa su svoju ponudu povisili na 18,8 milijuna kuna.

Gotovo tri mjeseca od otvaranja ponuda, potpisom direktora HEP ODS-a Nikole Šulentića, poništen je dio natječaja koji se odnosio na Zadar. Ponuda Konektora odbijena je uz obrazloženje kako cijena njihove ponude prelazi planirana, odnosno osigurana novčana sredstva naručitelja.

Problem je nastao 29. prosinca kada je HEP-u istekao dosadašnji dvogodišnji ugovor s Konektorom. Unatoč tome, novi natječaj s istom procjenom raspisan je tek 22. veljače s rokom do sutra. Ako ovaj put sve prođe po planu, građani će ipak zbog spore procedure sigurno čekati još koji mjesec prije nego što upale svjetlo u svojim novim domovima, iako su za to iskeširali 10-ak tisuća kuna.