Automehaničar iz Zagreba kažnjen je s 3.000 kuna zbog prekršaja kojega je počinio u Zadru u veljači 2021. godine, kada je na mjestu na kojemu je dopuštena brzina vožnje 50 km/h na sat vozio automobilom čak 136 km/h.

Ovog sada 25-godišnjaka kamere su snimile u 23:55 sati u Zagrebačkoj ulici, kod Dvije pumpe. Vozač je u svojoj obrani iznio kako se ne smatra krivim, iako priznaje da je moguće vozio navedenom brzinom. On je naime u to vrijeme bio na odmoru kod svog strica te su mu kasno navečer javili da je preminuo njegov drugi stric.

Odmah je sjeo u auto i brzo se vraćao kući kako bi bio s obitelji i žao mu je zbog velike brzine kojom je vozio, no smatra da tada nije nikoga ugrozio i bio mu je cilj jedino doći što prije doma.

Priznajući da je upravljao automobilom nedvojbeno se utvrdilo da su se ostvarila obilježja prekršaja koji mu se stavlja na teret, stoga ga je oglasio krivim i izrekao mu novčanu kaznu od 3.000 kuna. Pri odmjeravanju kazne kao olakotna okolnost uzeta je činjenica da je bio rastresen zbog smrti bliskog člana obitelji.