Bivši direktor Košarkaškog kluba Zadar Željko Žilavec izabran je za novog ravnatelja javne ustanove za upravljanje sportskim objektima Zadarski sport.

Očekivani je to ishod javnog natječaja jer su otpali svi ostali kandidati nakon što je Upravno vijeće utvrdilo kako nisu zadovoljili formalne uvjete natječaja. Stoga je Žilavec jedini pozvan na intervju, održan prošle srijede. Svega dan kasnije, gradonačelnik Branko Dukić potpisao je odluku o njegovom imenovanju, a koja je danas objavljena u Glasniku Grada Zadra.

Podsjetimo, osim Žilavca prijave su podnijeli Igor Šokota, djelatnik Zadarskog sporta i trener bodybuildinga koji je bio kandidat HDZ-a za predsjednika Mjesnog odbora Poluotok, Vladimir Menčik, prvi čovjek Hrvačkog kluba Zadar i prošlogodišnji dobitnik nagrade Zadarske županije, te Slavica Vulin, suosnivačica Diadore TV i nekadašnja glasnogovornica KK Zadar.

Natječaj za čelnu osobu Zadarskog sporta raspisan je nakon što je dugogodišnji ravnatelj Jurica Dilber podnio ostavku na to mjesto. Njegov odlazak bio je ultimatum SDP-a za pregovore oko proračuna, a povod je bilo katastrofalno stanje u dvorani Mocire. No i ranije se spekuliralo kako na Dilberovo mjesto "puca" Žilavec, a ta su "šuškanja" sada potvrđena. Mandat mu počinje sutra, prvog dana ožujka, a traje četiri godine.