Odbačene su čak tri od četiri prijave pristigle na javni natječaj za novog ravnatelja gradske ustanove "Zadarski sport".

- Tri prijave nisu zadovoljile formalne uvjete natječaja. Preostali kandidat pozvan je u srijedu na intervju. Ako sve prođe u redu, pretpostavljam da će se sljedeći tjedan donijeti i gradonačelniku dostaviti odluka o novom ravnatelju, rekla nam je predsjednica Upravnog vijeća Daria Sinovčić.

Kako Sinovčić nije mogla govoriti o imenima, nazvali smo sve kandidate. Otvorenost za razgovor pokazali su Slavica Vulin, suosnivačica Diadore TV i nekadašnja glasnogovornica KK Zadar te Vladimir Menčik, prvi čovjek Hrvačkog kluba Zadar i prošlogodišnji dobitnik nagrade Zadarske županije. Vulin nam je rekla kako je zaboravila priložiti dokaz o pet godina radnog iskustva na rukovodećem mjestu (dogodi se), dok Menčiku nisu uvažili godine provedene na mjestu predsjednika Hrvačkog kluba Zadar kao staž na rukovodećoj poziciji. Za razliku od njih, djelatnik Zadarskog sporta i trener bodybuildinga Igor Šokota nije nam htio reći je li on taj koji je ostao jedini u utrci za ravnatelja, navodeći kako ćemo se čuti u bliskoj budućnosti. Do posljednjeg kandidata, bivšeg direktora Košarkaškog kluba Zadar Željka Žilavca, nismo uspjeli doći. On kotira kao najizglednije HDZ-ovo rješenje ove velike kadrovske zagonetke.

Podsjetimo, natječaj je raspisan nakon što je dugogodišnji ravnatelj Jurica Dilber podnio ostavku na to mjesto. Njegov odlazak bio je ultimatum SDP-a za pregovore oko proračuna, a povod je bilo katastrofalno stanje u dvorani Mocire. No i ranije se spekuliralo kako na Dilberovo mjesto "puca" Žilavec, koji to nikada nije demantirao.