Zadarsko sveučilište i akademsku zajednicu napustila je prof. dr. sc. Vanda Babić Galić koja je jako visoko kotirala i u političkim krugovima.

Ona je prema informacijama sa sada već bivšeg Odjela za kroatistiku sa Sveučilištem u Zadru potpisala sporazumni raskid ugovora o radu 31. siječnja 2023. godine. S time je prestao njezin radno-pravni odnos na Odjelu za kroatistiku Sveučilišta u Zadru. S njezinim daljnjim angažmanima na drugim ustanovama nismo upoznati, navodi se u odgovoru pročelnice, izv. prof. dr. sc. Sanje Knežević.

Vanda Babić  uživala je ugled u članstvu HDZ-a u Zadru

Prof. dr. Vanda Babić Galić prešla je u Institut za migracije i narodnosti u Zagrebu. Tamo je primljena po natječaju kao znanstvena savjetnica na znanstvenom polju filologije.
Ona je uz to i posebna savjetnica za manjine i izaslanica ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana.

Babić Galić svoju je karijeru izgradila na zavičajnoj paradigmi bokokotorskih Hrvata, odnosno mjestu rođenja Kotoru.

Tamo je na samom početku karijere bila vodič tada novom gradonačelniku Branku Dukiću. Vanda Babić Galić 2006. godine bila je dobitnica Godišnje nagrade Zadarske županije a njezino ime i djelovanje bilo je vezano i za društvo HKD Napredak. Njezino posljednje pojavljivanje u zadarskoj javnosti, na otvaranju izložbe Jedan svijet pokazalo je koliko je Vanda Babić Galić imala istaknuto mjesto. Ali Zagreb joj je očito bio izazovniji kako se to danas voli reći u svim kontekstima ljudskog ponašanja.