"Ipak se kreće" na gradilištu poslovne zgrade Elektre Zadar - Vidikovac, koja već tri godine izgleda kao zgrada duhova.

Viđeni su strojevi, postavljen je građevinski kontejner i oznake izvođača, dopremljen je materijal, ali nigdje nema ploče s podacima koja je obvezna na svakom gradilištu. Ostali su tek tragovi stare table na ulazu obraslom grmljem.


- Nastavak radova na predmetnom gradilištu prijavljen je 14. studenog 2022., a novi je izvođač istoga dana uveden u posao. Kako su na prvotno postavljenoj ploči bili nepotpuni podaci, ploča je bila privremeno uklonjena te je danas zamijenjena novom, odgovorili su nam u petak iz HEP-a. 


Kao dokaz priložili su fotografiju s terena na kojem je tabla postavljena tek nakon nakon našeg upita iako je gradilište, prema informacijama iz HEP-a, oživljeno prije gotovo tri mjeseca. No obavijest o dodjeli ugovora u električnom oglasniku javne nabave objavljena je tek početkom prosinca.

Ugovor težak 22,8 milijuna kuna potpisan je s tvrtkom Constructa Terra, koja je dobila rok od tri godine za dovršetak svih vanjskih čeličnih konstrukcija i unutarnjih zahvata na zgradi uz Ulicu Hrvatskog sabora. Izgradnja tog poslovnog kompleksa Elektre u zastoju je od ljeta 2019. godine kada je prijašnji izvođač upao u financijske probleme i napustilo gradilište. Prema ranijim informacijama iz HEP-a, u zgradu na Vidikovcu nije predviđeno preseljenje upravne zgrade, odnosno kompletne Elektre Zadar, već samo popratnih sadržaja.