Nakon 13 godina sporenja danas je provedena sudska ovrha kojom je uklonjeno parkiralište uz zgradu u Ulici Petra Svačića.

Susjedni teren na kojemu je planirana gradnja hotela, a kojeg su stanari pretvorili u parkiralište, s današnjim danom je proširen u gabaritima u kojima je Grad Zadar prodao to zemljište tvrtki Centar, tada u vlasništvu Mladena Ninčevića.

Današnji  vlasnik zemljišta RamseyBay, uz asistenciju nekadašnjeg investitora i vlasnika Centar projekta Mladena Ninčevića, velikog broja policajaca, pauk vozila i kamiona, ušao je  u posjed parcele koja mu je sudski dodijeljena. Provođenje sudske odluke do sad je odgađano zbog prosvjeda stanara.

Oni su i jutros došli kako bi pokušali odgoditi "deložaciju", no uz uredovanje policije najprije je postavljena montažna ograda s betonskim elementima, pauk vozilo počelo je s podizanjem parkiranih automobila, popilana su stabla te su na kraju kamioni građevinskim materijalom zatrpali parcelu.

Riječ je o dobro poznatom slučaju, u kojemu je odlukom nekadašnje gradske uprave Grad Zadar prodao zemljište Centar projektu za gradnju hotela iz Hilton grupacije. Međutim dio zemljišta su stanari smatrali parkiralištem uz svoju zgradu. Zbog problema s ulaskom na kupljeno zemljište i stupanjem u posjed, investitori su na kraju odustali od projekta, a zemljište je ovršila banka te ga prodala tvrtki RamseyBay australskog poduzetnika Denisa Mikana.

Iako formalno više nije u projektu, jutros je radovima osobno koordinirao Mladen Ninčević, koji je ovaj ulazak u posjed doživio i kao osobnu satisfakciju. Ne kao vlasnik, istaknuo je novinarima, nego kao prestavnik Centar projekta, koji je u ovom slučaju izvođač radova.

Uz brojne policajce, odvjetnike, radnike i stanare akciju su pratili zadarski SDP-ovci Daniel Radeta i Jure Zubčić, koji su prema njima na kraju izigrani.

- Privatni investitor bori se za svoju imovinu, što je očekivano, no prošle gradske uprave i gradonačelnici izigrali su stanare, vlasnike stanova u zgradi koja je sagrađena uz pravomoćnu građevinsku dozvolu, s dvorištem u kojemu su parkirali automobile. Mislim da bi sadašnji gradonačelnik Branko Dukić i Grad Zadar morali pronaći način kako pomoći stanarima koji su ostali bez svog parkirališta, rekao je Zubčić.