Nakon predstavljanja na Saborskom odboru za europske poslove i odlaska premijera Andreja Plenkovića, budućem ministru Šimi Erliću (glasanje u Saboru je sutra) pitanja su mogli postavljati članovi odbora i saborski zastupnici. Najagilnija je u tome bila nekadašnja predsjednica zadarskog SDP-a, koja je najprije konstatirala da je Plenković dugo vremena držao Zadar po strani kada su u pitanju ministarska mjesta te ga je pitala je li svjestan pritisaka kojima će biti izložen, s obzirom da su EU fondovi mala bara s puno krokodila koji se žele okoristiti.

- Hvala na brizi za mene i Hrvatsku, odgovorio je Erlić, pa nastavio da nije istina da se premijer nije sjetio Zadrana, jer su oni imali različite funkcije u vladi, a pri njezinom slaganju vodi se računa o kvaliteti, interesu cijele Hrvatske a ne o geografskom obrascu. Također je rekao kako je svjestan da uvijek ima pritisaka, ali svoje ljude će zaštiti i omogućiti im da kvalitetno rade svoj posao.

Drugo pitanje odnosilo se na imenovanje Matilde Karamatić Brčić gradskom vijećnicom, baš na njegovo inzistiranje. Riječ je, rekla je Glasovac, o osobi koja se zajedno sa suprugom tereti za nenamjensko trošenje sredstava za plaće odgojiteljica u privatnom vrtiću, a nedavno je i HZZ podnio kaznenu prijavu DORH-u zbog sredstava koji su dobili ta potporu radnim mjestima, na temelju lažnih prijava.

- Sav novac zadržali su za sebe a firmu otjerali u stečaj. Pokazali ste da nemate problema sa suradnicima koji vole uzimati novac koji nije njihov i koji su spremni poslovati na rubu zakona ili protuzakonito. Možemo li takve ljude očekivati i u radu na nacionalnoj razini?, pitala je Glasovac.

Erlić je odgovorio kako vijećnica Karamatić Brčić ima dobru reputaciju na Sveučilištu, dugo se bavi obrazovnom politikom a SDP-ovi vijećnici neopravdano su je stigmatizirali i pribili na stup srama.

- Radi se o poslu kojim se prije svega bavio njezin suprug i koji od strane državnih tijela nije okarakteriziran kao postupak za kazneno djelo. Ukoliko bude na bilo koji način pokazano da postoje elementi kaznenoga djela, naravno da ćemo u zadarskom HDZ-u znati u tom kontekstu postupiti. Ružno je da je ta kolegica stigmatizirana do krajnjih granica premda se njezina strana priče nije čula i premda postoje argumenti obrane za sva postupanja. Nije istina da su novac uzeli i na taj način i napravili, rekao je Erlić.

Glasovac je replicirala kako nije SDP podnio kaznenu prijavu, nego HDZ kojemu je u Zadru na čelu njegova stranačka kolegica.