Stručno povjerenstvo nije utvrdilo propuste u medicinskom zbrinjavanju 22-godišnje rodilje, koja je nakon porođaja zdravog djeteta umrla u studenom prošle godine u zadarskoj bolnici od posljedica hemoragičnog šoka.

Ministarstvo zdravstva izvijestilo je kako nije bilo medicinskih propusta u slučaju rodilje iz Gospića koja je nakon porođaja zdravog djeteta u studenom prošle godine dovezena u zadarsku Opću bolnicu te je preminula na Jedinici intenzivne medicine u Zadru, od posljedica hemoragičnog šoka.

- Masivno krvarenje nastalo je u pokušaju odstranjenja patološki urasle posteljice, a to je uzrokovalo hemoragični šok i višeorgansko zatajenje. Unatoč svim poduzetim mjerama u skladu s pravilima struke došlo do smrtnog ishoda, prenijela je Hina stav stručnog povjerenstva.

Tijekom trudnoće pacijentice ultrazvuk je učinjen 11 puta u Općoj bolnici Gospić i Općoj bolnici Zadar te u Domu zdravlja Otočac. Ultrazvuk su radila tri neovisna stručnjaka koja nisu utvrdila patološko stanje koje bi zahtijevalo upućivanje pacijentice na porod u tercijarnu zdravstvenu ustanovu, navodi se u nalazu povjerenstva sastavljenog od ginekologa, anesteziologa i subspecijalista fetalne medicine.

Dijete je rođeno zdravo i otpušteno je iz bolnice.