Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač nastavio je s rasvjetljavanjem uplate novca Višnjiku za dug Hrvatskog nogometnog kluba Zadar. Tvrdi kako je predsjednica kluba Iva Bokanović u izjavi medijima neizravno potvrdila kako su sredstva protupropisno uplaćena.

- Cesijom od "nikoga" iz "ničega" Višnjiku d.o.o. je uplaćeno 700.000 kuna na ime korištenja objekata od HNK Zadar. Time je eklatantno prekršen zakon jer se financiranje sportskih udruga sukladno Zakonu o sportu vrši isključivo preko Sportske zajednice. S ovim činjenicama stanje stvari je kristalno jasno.

Da osobno vodim istragu, ona bi nakon ispitivanja svjedoka i prikupljanja relevantne dokumentacije bila gotova za tjedan-dva dana. Međutim, ja sam inspektor RH s visokom stručnom naobrazbom i golemim iskustvom, izoštren u brojnim borbama, dok u PU Zadarskoj rade na rukovodećim mjestima mnogi policajci s višom školom za tete u vrtiću. Nadam se da će slučaj biti povjeren školovanom inspektoru, kriminalistu, a ne da moram gubiti vrijeme objašnjavajući nekome nešto što ne može razumjeti ili ne želi razumjeti. Pa se onda mene proglašava glupim i neuračunljivim kao što radi i predsjednica HNK Zadar Iva Bokanović.

Nije mi to neki bed jer na kraju sve izađe na vidjelo. Uostalom glupim i neuračunljivim me svojevremeno proglašavao i Reno Sinovčić kada sam javno upozoravao kako se koriste sredstva uplaćena iz gradskog proračuna NK Zadru. Isto sam više puta telefonski upozoravao i nadležne pročelnike što oni nisu našli za shodno provjeriti. I nakon toga koje su ono inkriminacije u aferi Ribar?

Brojni su naši zahtjevi za istragama koji leže zbog nečije nesposobnost ili opstrukcije. Bit će prava "fešta" kada počnu procesuiranja po prijavama podnesenim EPPO-u, a institucije RH u Zadru godinama i desetljećima sve čine da ništa ne čine u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije vladajućih. S guštom ću šetati od institucije do institucije ispred kojih ću držati konferencije za medije i upirati prstom u one pod čijim pokroviteljstvom se događa sav ovaj kriminal u gradu Zadru, stoji u priopćenju što ga potpisuje „viši inspektor Marko Pupić-Bakrač".