Sredinom listopada 2022. godine završeni su radovi na sanaciji oštećenja podmorskog i nadmorskog dijela glavnog mula i drvenog mula u luci otvorenoj za javni promet Privlaka, izvijestila je Županijska lučka uprava Zadar.

Radovi na sanaciji glavnog mula, duljine 85 m i širine 10,5 m, obuhvaćali su čišćenje i uklanjanje nesolidnih dijelova postojećih plombi, podbetoniranje podmorskog zida te izvedbu nove AB obloge. Nadmorski dio zidova se od početnih 6, odnosno 10 m duljine od korijena, zatvorio izvedbom proširenja od armiranog betona. Uklonile su se nesolidne preklopnice te zamijenile novima, a ostatak je presložen.

Vrijednost izvedenih radova glavnog mula iznosi 3.619.272,50 kn sa uključenim PDV-om, a radove je izvela tvrtka P.G.P. d.o.o. iz Zagreba. Projekt sanacije glavnog mula je sufinanciran sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatskei Općine Privlaka s po 1.000.000 kn, a ostatak potrebnih sredstava osigurale su Zadarska županija i Županijska lučka uprava Zadar.

ŽLUZ također je sanirala i drveni mul koji se nalazi u luci Privlaka. Vrijednost sanacije drvenog mula iznosila je 319.062,50 kn sa PDV-om, a radove je izveo Obrt Metalobrada iz Zadra. Sanaciju drvenog mula u cijelosti je financirala Županijska lučka uprava Zadar.