Tijekom novogodišnjeg vikenda, od 30. prosinca 2022. do 1. siječnja 2023. godine, policija je na zadarskim prometnicama utvrdila ukupno 69 prekršaja.

Od toga izdvajaju 8 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom. Zabilježena su i 2 prekršaja zbog upravljanja prije stjecanje prava na upravljanje te 2 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja. Iz prometa je isključeno ukupno 10 vozača.

Iz policije naglašavaju kako je u akciju vikend bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Iz PU zadarske izdvojili su i dva slučaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Zbog počinjenih više prometnih prekršaja, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su jučer uz optužni prijedlog na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru prepratili 40-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine kojem je određena mjera zadržavanja u trajanju od 8 dana nakon čega je prepraćen u Zatvor u Zadru. Naime, 40-godišnji vozač je 1. siječnja oko 02.50 sati u Viru, pod utjecajem alkohola od 2,0 g/kg upravljao automobilom Ford zadarskih registarskih oznaka, sletio van kolnika i izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

U nedjelju, 1. siječnja u 17:40 sati u Biogradu, policijski službenici Policijske postaje Biograd su tijekom kontrole prometa zatekli 39-godišnjeg vozača koji je upravljao automobilom Opel zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,40 g/kg. Vozač, koji je očito imao reprizu dočeka, isključen je iz prometa i smješten u prostorije policije do otriježnjenja, nakon čega je uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.