Zadrani su dočekali Novu godinu na javnom i privatnim dočecima. U gradskom središtu na malom prostornom razmaku u organizaciji Turističke zajednice Grada Zadra, priređene su dvije vrste zabave. Na Trgu Petra Zoranića, Tonči Huljić i Madre Badessa band zabavljali su svoju publiku dok je Forum na Trgu bio odabir onih koji vole plesati, ali i turista u Zadru kojima je ta atmosfera bila daleko bliža.

Vremenski ugodna noć u kojoj se moglo do kasna veseliti a u Policijskoj upravi zadarskoj kažu da nisu imali intervencija. Na ulicama je bilo živahno a mjesto susreta Stare i Nove bilo je naravno na Forumu gdje se ovjekovječio ulazak u 2023. godinu.

Prije nego što je Stara godina svoje odbrojala, nebo nad Zadrom je gorjelo, a zemlja se uznemirila od ogromne količine eksplozije koju su izbacivali najmlađi uz pomoć starijih kojima nikada dosta igre s vatrom. Policija je imala puno dojava građana koje je ta buka uznemiravala i koju nisu mogli izolirati dok su kune utrošene u sve jaču i raznovrsniju pirotehniku letjele u zrak.

Nema veze. I tako smo od danas na eurima u očekivanju službe Čistoće da nakon središta počisti cijeli grad od posljedica pucnjave.