Za zgradu na ulazu u Grad koja je u vlasništvu Grada Zadra, zakupac ne plaća ugovoreni zakup već se iz gradske uprave poseže za ovrhom.

Red White Blue je u veljači 2020. godine sklopio ugovor za zakupu za nešto više od 380 kvadrata u kojima je trebao urediti hotel. Grad je zakupca oslobodio plaćanja zakupa čak godinu dana a kada je prošao taj „grace period" u kojem se ništa nije napravilo u prostoru (osim štete susjedima, op.a), tada nisu dobili ni kune zakupnine. Iz Odjela za financije uspjeli su naplatiti prvu zadužnicu na iznos nešto veći od pola milijuna kuna koju je zakupac dao prilikom sklapanja ugovora. Naplata druge zadužnice zaustavljena je tužbom za ništetnost ugovora na Trgovačkom sudu. Sa suda je na adresu FINE stigla depeša da se mora zaustaviti naplata druge zadužnice do rješenja Trgovačkog suda.

Taj sudski spor za zakupcem iz Grada Zadra nisu htjeli komentirati novinarsko pitanje u kojoj je fazi, ali su službeno potvrdili kako isti zakupac ali preko druge firme ne plaća najam prostora u javnosti poznatog kao Atrij. U njemu se ovo ljeto događalo ugostiteljstvo, a lokal je zatvoren dok je sezona trajala i ostala je prazna terasa te četiri pitara maslina u Ulici Jurja Barakovića. I to se odvijalo bez da je u gradsku blagajnu uplaćena i jedna kuna što je potvrđeno iz Grada Zadra.

S novim vlasnikom društva Ipse Atrij d.o.o. , sklopljen je Ugovor o zakupu javne površine u trajanju od 1. siječnja 2022. godine do 31. prosinca 2023. godine, radi postave ugostiteljskih stolova i stolica ispred ugostiteljskog objekta "Atrij", ukupne površine 57,00 m2, po cijeni od 62 kune po kvadratu mjesečno, informacija je iz Odjela za upravljanje gradskom imovinom.

Zakupac (Ipse Atrij d.o.o.) ima dospjelog duga, te su u studenom 2022. godine poduzete mjere prisilne naplate za zakup poslovnog prostora i zakup javne površine, navodi se u odgovoru na novinarski upit. Iznos tog duga kojeg Grad namjerava naplatiti preko FINE, iznosi 128 537 kuna.

Za poslovni prostor na adresi Jurja Barakovića 6, koji se nalazi u prizemlju zgrade i u vlasništvu je Grada Zadra sklopljen je ugovor o zakupu poslovnog prostora sa trgovačkim društvom Ipse Atrij Benkovac s trajanjem do 28. veljače 2027. godine. Bio je to dugogodišnji zakupnik, podsjećaju iz Grada Zadra bez da pojasne kako je tu firmu od Hrvoja Petričića polovicom 2021. godine kupio Marko Kadija, vlasnika RWB.