Iz Agencije za razvoj Zadarske županije dostavili su fotografije s potpisivanja ugovora za izvođenje radova na novoj Medicinskoj školi koji, kao što smo pisali, počinju 9. siječnja.

Ugovor je putem otvorenog postupka javne nabave dobila tvrtka Tromont d.o.o. iz Splita. Vrijednost ugovora je 38.600.283,25 kn bez PDV-a, odnosno 48.250.354,06 kn s PDV-om. Ugovor su 8. prosinca potpisali u ime naručitelja, ravnateljica Anita Basioli, a u ime izvršitelja izvršni direktor Ivan Parčina. Nakon potpisa ugovora, potpisnici su izašli na teren pregledati zgradu i dvorište buduće Medicinske škole Ante Kuzmanić Zadar.

„Ovim potpisom korak smo bliže do nove školske zgrade, tj. novih i boljih uvjeta za naše učenike i djelatnike. " - izjavila je prilikom potpisa ugovora ravnateljica Basioli.

Dan kasnije u prostorijama Medicinske škole Ante Kuzmanić Zadar potpisan je ugovor o javnoj nabavi za nabavu usluge stručnog nadzora gradnje i usluge koordinatora zaštite na radu.

Ugovor je putem otvorenog postupka javne nabave dobila tvrtka Civil Engineering Consultancy d.o.o. iz Zadra. Vrijednost ugovora je 187.185,00 kn bez PDV-a, 233.981,25 kn s PDV-om. Ugovor su potpisali u ime naručitelja, ravnateljica Anita Basioli, a u ime izvršitelja Jasmina Ćoza, članica uprave.

Početak radova je predviđen za prvu polovicu siječnja 2023. godine.

Radovi će se sufinancirati kroz projekt „Unaprjeđenje infrastrukture Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar - regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva". Bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurana su u maksimalnom iznosu od 30 milijuna kuna dok će se ostatak sredstava osigurati kroz nacionalna sredstava i sredstva Zadarske županije kroz kreditno zaduženje.

Projektom „Unaprjeđenje infrastrukture Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar - regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva" uspostavlja se infrastruktura za modernizaciju strukovnog obrazovanja i osposobljavanja prilagođenog potrebama gospodarstva uz poticanje inkluzivnosti. U Medicinskoj školi Ante Kuzmanića Zadar osigurat će se uvjeti za odvijanje programa obrazovanje i osposobljavanja prilagođeni regionalnim potrebama tržišta rada i suvremenim dostignućima u zdravstvu.

Zadarska Medicinska škola je imenovana od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru zdravstva za područje pet županija: Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Karlovačke i Zadarske.

Škola projekt „Unaprjeđenje infrastrukture" provodi u partnerstvu sa svojim osnivačem Zadarskom županijom i Medicinskom školom u Rijeci te sa suradnicima - Hrvatska obrtnička komora - Obrtnička komora Zadarske županije; Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Zadar; Srednja škola Biograd na Moru; Hrvatska gospodarska komora i Fizio Vita d.o.o.
Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA je u suradnji s prijaviteljem pripremila i prijavila projekt te sudjeluje i u njegovoj provedbi. Angažman Agencije omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.