U ponedjeljak počinje sanacija kolničkog zastora raskrižja kod Intermoda, odnosno križanja ulica 159. brigade, Franka Lisice i Biogradske ceste u Zadru. Radove izvodi Filius kao ugovoreni izvođač na održavanju gradskih prometnica.

- U trajanju od cca 5 radnih dana, ovisno o vremenskim prilikama, na snazi će biti privremena regulacija prometa. Regulacija prometa obuhvaća potpuno zatvaranje navedenog križanja za sav promet, navodi se u obavijesti iz gradske uprave uz preporučene obilazne pravce.

Na loše stanje kolnika na tom raskrižju na pretprošloj sjednici Gradskog vijeća upozorio je nezavisni gradski vijećnik Damir Burčul.

- Već dugo na tom raskrižju stoji zaista velik hupser koji može prouzročiti veliku štetu na vozilu. Sigurno ste svi preko njega prešli. Ovom inicijativom želim da se to sanira, kao i drugi hupseri na drugim prometnicama, rekao je Burčul, tada još u ulozi predsjednika HDZ-ovog kluba vijećnika.

- Sad ćete reći da je pitanje dogovoreno, ali nije, no već je izdan nalog za uređenje ovog raskrižja, koji će se realizirati nakon intervencije na Putu Biliga. Na tom križanju kao i na brojnim drugim križanjima gdje god to gabariti dopuštaju, a na tragu reakcije UO za graditeljstvo i prostorno uređenje, razmišljamo o implementaciji rotora, otkrio je Robertino Dujela, pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.

No za prvu ruku ide sanacija, a preporučeni obilazni pravci predmetnih radova su:

  • braće Miroslava i Janka Perice (kružni tok) - Luka Gaženica (kružni tok) - DC 424 (Kalmetina) iz smjera Arbanasa
  • Iz smjera Centra za MO Sinjoretovo, Ploče, Dračevac - Ul. Ante Starčevića (DC 407) - Ul. 4. gardijske brigade (DC 8) - Benkovačka cesta
  • Za poslovnu / trgovačku zonu na području Gaženice (centri Pevec, Emmezeta i sl.) - Ul. 4. gardijske brigade (DC 8) - prometnicom kod bivšeg Getroa - Ul. 159. brigade, povratak 159. brigade , Gaženička cesta (Sojara, križanje kod Bibinja) - Ul. 84. gardijske brigade HV Termiti (DC 8) - Ul. 4. gardijske brigade (DC 8)

- Pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju znakove privremene regulacije prometa te da koriste preporučene obilazne pravce. Zahvaljujemo na razumijevanju, poručuju iz Grada.