Nakon dvogodišnje pauze Turistička zajednica Zadarske županije je nastavila s nagrađivanjem zaslužnih za stvaranje i razvoj dodatne ponude te doprinos u brendiranju destinacije u tekućoj turističkoj godini.

Svečana dodjela održana je danas u hotelu Kolovare u Zadru, a nazočili su joj brojni uzvanici iz turističkog sektora. U pozdravnom govoru skupu su se obratili Božidar Longin, župan Zadarske županije i predsjednik TZ Zadarske županije, te Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije koji su dobitnicima i uručili nagrade.

- Na kraju ove iznimno uspješne turističke godine za našu Zadarsku županiju, godine našeg velikog povratka na globalnu turističku scenu, nema boljeg završetka od dodjele nagrada za zaslužnima za stvaranje i razvoj dodatne ponude, te za doprinos u brendiranju naše destinacije. U ime Turističke zajednice Zadarske županije upućujem iskrene čestitke svim nagrađenima, a svim turističkim djelatnicima zahvaljujem na doprinosu u odvijanju turističke sezone za pamćenje, poručila je direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija.

Povjerenstvo za dodjelu godišnjih nagrada Turističke zajednice Zadarske županije na sjednici održanoj 2. prosinca donijelo je odluku kojom se za nastojanja u stvaranju i razvoju dodatne ponude, te doprinos brendiranju destinacije za 2022. godinu nagrađuju:

INSTITUCIJA/UDRUGA: UDRUGA VINARA ZADARSKE ŽUPANIJE za doprinos u prepoznatljivosti autohtonih proizvoda Zadarske županije;

KOMERCIJALNI SUBJEKTI za unaprjeđenje kvalitete smještajne ponude:

• FALKENSTEINER FAMILY HOTELU DIADORA

• VILLA NAI 3.3.

• BAŠTINSKI HOTEL DUNATOVI DVORI;

DESTINACIJA/TZ: TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE PREKO za razvoj i promociju aktivnog turizma te usvajanje digitalnih tehnologija;

PROIZVOD: PROGRAM „ZLATNI SJAJ NAUŠNICA IZ NINA I VISOČANA" Arheološkog muzeja Zadar za stvaranje originalnog suvenira koji valorizira i promiče kulturnu baštinu Zadarske županije;

AGENCIJA: ADAMO TRAVEL, TA za unaprjeđenje ponude i razvoj programa posebnih interesa na otoku

DOGAĐANJE: BLUE FISH FESTIVAL za promociju autohtonih namirnica u suvremenim kulinarskim uvjetima

Također su dodijeljene i POSEBNE NAGRADE parkovima u Zadarskoj županiji za unaprjeđenje ponude u obliku suvremenih posjetiteljskih centara:

• Nacionalnom parku Paklenica za posjetiteljski centar „Podzemni grad Paklenice"

• Parku prirode Telašćica za „Interpretacijsko - edukacijski centar „Grpašćak"

• Parku prirode Velebit za Centar izvrsnosti „Cerovačke špilje"

• Parku prirode Vransko jezero za Centar za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd

U ime svih nagrađenih na osvojenim priznanjima se zahvalilo Tomislav Glavić, predsjednik Udruge vinara Zadarske županije, a uslijedilo je druženje uz prigodni domjenak.