NOVO Stanari, iza kojih je neizvjesna noć, rekli su nam kako su već sinoć iza 22 sata čuli dva hica, a nakon toga viku i glasnu glazbu.

Na teren je izašla interventna policija koja je, kako tvrde u PU zadarskoj, na mjestu događaja provela cijelu noć kako bi osigurala sigurnost svih.

U pomoć je pozvan i pregovarač iz Splita, ali za njihovim postupanjem ipak nije bilo potrebe jer je 47-godišnjak svladan u jutarnjim satima.

Nad 47-godišnjakom se provodi krim istraga zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom te nedozvoljenog posjedovanja oružja.

RANIJE Iz niza poruka koje je na svom Facebooku objavio Zadranin osumnjičen za pucnjavu moglo se naslutiti kako će se jutros nešto dogoditi.

"Zadre moj, odo ja u 6:00 svojim kostima, nadam se da je barem mojoj mladosti sve jasno... krenite", objavio je 47-godišnjak iza ponoći.

U objavama izražava ogorčenje zbog bitke oko skrbništva. Svi su mu krivi - od suda preko gradskih očeva do države te predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića.

Posljednja objava na njegovom profilu osvanula je 10-ak minuta prije samo događaja.

"Zbogom grade moj, prisilili su i mene da partim".

Nasreću, nitko pa tako ni on nije ozlijeđen u pucnjavi na Voštarnici. Nad 47-godišnjakom se provodi krim istraga zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom te nedozvoljenog posjedovanja oružja. 

Donosimo fotografije s očevida.

RANIJE Jutros oko 6 sati u Ulici bana Josipa Jelačića u Zadru 47-godišnjak je iz svog stana u dvorište zgrade ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

Osoba je uhićena te se nalazi pod nadzorom u službenim prostorijama policije. U ovom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, javljaju iz PU zadarske.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Kako doznajemo, 47-godišnjak je od ranije poznat policiji, koja je i sinoć bila na istoj lokaciji zbog dojave o "galami i eventualnoj pucnjavi". No još se utvrđuju okolnosti sinoćnjeg događaja kao i poveznica s jutarnjim incidentom u blizini sjedišta zadarske policije.