NOVO Kako neslužbeno doznajemo, radi se o 55-godišnjaku s otoka Iža kojeg je policija i prošle godine prijavila zbog istog kaznenog djela. Tada je bio povezan s tri takva slučaja, a za medije je izjavio da je to bila čista samoobrana ističući kako trešnja zrakoplova remeti san njegove unuke te da su ljudi, mahom stariji, jednom popadali s maslina uslijed podrhtavanja.

RANIJE Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjaku zbog kaznenog djela iz domene kaznenih djela protiv opće sigurnosti.
 
Sumnjiči ga se da je 30. studenog oko 20.20 sati na zadarskom području laserskim zrakama namjerno ometao let zrakoplova kojim je upravljao 35-godišnji pilot te takvom općeopasnom radnjom ozbiljno ugrozio sigurnost leta zrakoplova i izazvao opasnost za ljude i imovinu.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 55-godišnjeg hrvatskog državljanina nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" te je jučer predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.
 
Sukladno odredbama čl.215. Kaznenog zakona RH prema počiniteljima ovog kaznenog djela predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.