Tvrtka RamseyBay ni danas nije uvedena u posjed u parkiralište uz zgradu u Ulici Petra Svačića, koje stanari nastoje zadržati u svom posjedu.

Podsjetimo, radi se o parceli koju je tadašnji gradonačelnik Živko Kolega prodao zadarskom poduzetniku Mladenu Ninčeviću pod uvjetom da na njemu izgradi hotel visoke kategorije. Stanari su za to saznali tek kada je Ninčević najavio pokretanje projekta te su se žestoko usprotivili oduzimanju mjesta koja po njima pripadaju zgradi. Ninčevičeva tvrtka dobila je spor, ali je otišla u stečaj pa je postupak nastavio voditi australski poduzetnik Denis Mikan.

Nakon pravomoćno dovršenog postupka sudski ovršitelj je danas uz asistenciju policije trebao vlasnika uvesti u posjed, nakon što isti pokušaj nije uspio krajem rujna. No zastupnici stanara iz odvjetničkog ureda Marinović i partner ponovno su to uspjeli odgoditi tako da su, kako su nam rekli, podnijeli prijedlog za izuzećem sutkinje Općinskog suda u Zadru i sudskog ovršitelja. Druga strana to pak tumači kao kupovanje vremena.