Na Općinskom sudu u Zadru donesena je osuđujuća presuda protiv 41-godišnjaka iz Biograda koji stoji iza incidenta koji se 6. veljače prošle godine oko 01,50 sati u noći dogodio na Trgu hrvatskih velikana.

Sud je utvrdio kako je 41-godišnjak rukama i nogama udarao i tako oštetio drvenu kućicu nepoznatog vlasnika. Kada su na mjesto događaja stigli policajci, 41-godišnjak se dao u bijeg u smjeru rive. Policajci su ga sustigli nakon dvjestotinjak metara, svladali ga na tlo te uz uporabu tjelesne snage i sredstava vezivanja spriječili u daljnjem bijegu. Prilikom njihova postupanja, 41-godišnjak ih je izvrijeđao sljedećim riječima: „jeb** vam mater pandursku, pandurska smeća, napušite se kur** i stoko, gamadi jedna."

Na sudu je priznao počinjenje djela koje mu se stavlja na teret, no i dalje smatra kako takva uporaba sile nije bila potrebna. Naveo je kako se posvađao sa svojom djevojkom pa je iz tog razloga iskalio svoj bijes po parku, a bio je i pod utjecajem alkohola jer je bio na fešti.

Njegovo iskreno priznanje, kao i dosadašnju neosuđivanost, sud je cijenio kao olakotne okolnosti pa mu je za omalovažavanje policajaca, što je prekršaj iz domene javnog reda i mira, izdao novčanu kaznu u iznosu od 750 kuna. No za platiti mu je ostalo još samo 450 kuna jer se noć koju je proveo u policijskoj postaji računa kao jedan dan zatvora, koji se izjednačava s 300 kuna kazne.