Nepoznati iznos povećanja troškova gradnje Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim, pri čemu je konačna cijena predstavljena kroz formulu kojom će se obračunati na kraju radova, potaknula je županijskog vijećnika Davora Čerkuča na sumnju da će poskupljenje pasti na leđa građana, kojima će se ispostavljati još veći računi nego je najavljeno.

- U odgovoru iz Eko d.o.o. jasno stoji da iznos povećanja, ma koliki on bio, neće financirati ni Grad Zadar ni Zadarska županija, nego će društvo uzeti kredit koji će otplaćivati prihodima iz redovitog poslovanja. Tom logikom stoji da će taj trošak pasti na leđa svih stanovnika Zadarske županije i da će doći do znatnijeg obećanja skupljanja otpada, ustvrdio je Čerkuč na sjednici Županijske skupštine.

Županu Božidaru Longinu postavio je pitanje kako se upravlja ovim velikim projektom, tko kontrolira realne troškove i je li svjestan da će loše upravljanje donijeti velike troškove korisnicima.

- Troškove za gradnju u ovom trenutku je nemoguće izračunati. Utvrđena je formula u kojoj će se vrednovati energenti, radna snaga i materijal, a trošak će obračunati stručnjaci u ministarstvu. Ne bih želio kalkulirati kolika će cijena biti i kome će pasti na teret. Siguran sam da će se naći najbolji način da se ovaj problem riješi, odgovorio je Longin.