Iz Vlade su najavili kako će premijer Andrej Plenković danas posjetiti Škabrnju.

Počast žrtvama odat će polaganjem vijenaca ispred Središnjeg križa kod Spomen obilježja za poginule u Domovinskom ratu te ispred Spomen obilježja masovne grobnice, s početkom u 17 sati. Na sam Dan sjećanja premijer će biti u Vukovaru.

Tamo je danas predsjednik Zoran Milanović, koji će pak sutra stići u Škabrnju. Ovakvim rasporedom posvađani predsjednik i premijer izbjegli su bliski susret, a bitno je i napomenuti kako će ovo biti prvi put da neki hrvatski predsjednik na Dan sjećanja sudjeluje u jutarnjem programu u Škabrnji, a ne u Vukovaru.

Iz zadarske policije najavili su snimanje i posebnu regulaciju prometa.

U petak, 18. studenog 2022. godine na nekoliko lokacija u Škabrnji održat će se javno okupljanje povodom obilježavanja 31. Obljetnice Dana sjećanja na škabrnjske žrtve. Tim povodom, policija će navedenog dana, dok za to bude postojala potreba, uspostaviti posebnu regulaciju prometa te će biti ograničeno prometovanje vozilima.

U tu svrhu, 18. studenog od 09.00 do 11.00 sati za odvijanje cestovnog prometa zatvorit će se DC56 od skretanja Zemunik Gornji, 300 m prema Benkovcu, ŽC 6044 (Škabrnja-Prkos) prilikom hodnje od Spomen obilježja mjesta masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata (kod osnovne škole) do mjesnog groblja Sv. Luke i natrag, te ulice 18. studenog 91.

U  vremenu od 09.00 sati do 15.00 sati zatvoriti će se ŽC 6021 od ulaza u Škabrnju (Ambar) do centra odnosno križanja sa ŽC6044, ŽC6044 od OŠ „Vladimira Nazora" do željezničke rampe i ŽC 6044; u vremenu od 09.00 do 15.30 sati od groblja Sv.Luke do željezničke rampe u centru Škabrnje.

Također, za posjetitelje omogućena su parkiranja za vozila na parkiralištima na tri lokacije.
 
Zbog zatvaranja cesta, policijski službenici će u mjestu Biljane - Marinovac vršiti preusmjeravanje prometa preko Smilčića za sve druge sudionike u prometu. 

- Obavještavamo građane da će policija, u dane održavanja javnog okupljanja ( 17. i 18. studenog), sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme i nakon završetka javnog okupljanja vršiti snimanje na mjestima održavanja javnog okupljanja i na prilaznim pravcima. Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika na terenu u odnosu na privremenu regulaciju prometa, poručuju iz PU zadarske.