Burak Baykan i Cem Ecevit, menadžeri Dogus grupe i s njom povezanog društva Zadar Resort, već drugi put u mjesec dana pokušavaju stupiti u kontakt s gradskim vijećnicima kako bi im prezentirali izmjene u projektu Maraska.

Radi se naravno o gradilištu Hyatt Regency Maraska, hotela s pet zvjezdica koji bi trebao biti dovršen do početka turističke sezone 2024. godine, ali još važnije o rezidencijalnom dijelu uz sami hotel, koji je prema novom idejnom rješenju Design Studija 3LHD doživio znatne izmjene.

Ulaganjem od 120 milijuna eura Turci planiraju gradnju 200 stambenih jedinica, no da bi se to napravilo potrebno je mijenjati Detaljni plan uređenja Maraska parka. A s obzirom na većinu u Gradskom vijeću i sudbinu koju su znali doživjeti prijedlozi za promjene prostornih planova, investitori strahuju da bi i ovaj projekt mogao biti blokiran.

Zbog toga su već sredinom listopada poslali prvi zahtjev za sastanak s vijećnicima, a sada su isti ponovili, predlažući sastanak 6. prosinca u 11 sati u Gradskoj vijećnici. Hoće li do sastanka doći i tko će mu se odazvati, tek će se vidjeti.