Nakon što je vijećnik AM, Ante Rubeša objavio amandmane na rebalans proračuna 2020., oglasili su se odmah iz Grada Zadra gdje su pravne službe ustvrdile da amandmani neće proći jer nisu poslani u roku kojeg predviđa izmjena Poslovnika.

A Poslovnik su donijeli vijećnici i to oni iz Većine su odredili da se amandmani mogu podnositi tri RADNA dana prije početka sjednice. Zna se i tko je autor tog bisera. Ne bi da je ugovor s rokovima i milijunima, a ne sjednica Gradskog vijeća za koju je od presudnog značaja radni dan ili vikend. Sjednica Vijeća zakazana je u utorak, a između su dva dana vikenda, od kojih je subota mnogima radni dan.

Je li petak, kada je Rubeša adresirao amandmane bio taj posljednji radni dan ili je to trebao napraviti u četvrtak u politici koja se mijenja preko noći, to u najmanju ruku  ima sumnjivu zakonsku vrijednost.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić tu će poslovničku dilemu staviti na glasanje, ali ostaje pitanje u što je igra. Na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća, koja ima 35 točaka, svakako u rebalans proračuna.  To je 27. točka nakon iscrpljujućeg dnevnog reda u kojem je prvih 9 točaka protokolarna potvrda dobitnika javnih prizanja.

Za  rebalans će glasati Klub vijećnika SDP-a i to je HDZ-u od iznimne važnosti jer su uspjeli ih uvjeriti da nije ono što jeste razlog za povećanje proračuna na računu SC Višnjik. A to je bilo otkriće vijećnika AM, zbog čega je i došlo do amandmana koji će vjerojatno otpasti zbog brojanja radnih dana.