Iz Grada Zadra angažirali su Filipa Peraića, dizajnera iz Zadra koji se probio na svjetsku scenu, za vizualizaciju ovogodišnjeg Dana Grada.

Tema mu je zadana: Providurova palača koja bi trebala predstavljati novi identitet Zadra, da ne bude to klišej poput sv. Donata ili Morskih orgulja.

Peraić je stilizirao Providurovu palaču na svoj način. Pomaknut, rekli bi poznavatelji njegovog rada. Nekima su tako složeni elementi Providurove palače, asocijacija na lego transformer, drugi su oduševljeni a treći ne prepoznaju jer ne poznaju Providurovu palaču, a još manje izloženi "karijes" Ratka Petrića s čijom retrospektivom je otvoreno preuređeno povijesno zdanje. Za orijentir je stavljena kolona u pozadini.

Zato se Providurova u potpisu poistovjećuju autorima preuređenja - arhitektima Letilović- Pedišić.

Ovogodišnji Dan Grada u znaku je Providurove palače iako se iz gradske uprave brendiraju dvije palače za koje se radi novi vizualni identitet za 200 tisuća kuna.

Peraićeva ilustracija samo je prigodna - za plakatiranje programa za Dan Grada koji je toliko loš da treba mijenjati koncept. Dosada je bio takav da sve što se inače događa, stavi se pod program Dana Grada Zadra.

Taj dan, ujedno blagdan Sv. Krševana Zadrani ne doživljavaju kao što je to u Splitu, Šibeniku ili Dubrovniku, makar imali četiri nebeska zaštitnika. Za građane Zadra tog dana nema programa u kojem bi se oni poistovjetili sa svojim Gradom.