U vlasničkoj strukturi Turisthotela došlo je do velike promjene unutar TOP 10 dioničara.

Prema podacima Središnje depozitarne agencije (SKDD-a), pojavio se novi vlasnik koji je s udjelom od 24,53 posto prenesenim na interkapitalni vrijednosni račun, nadmašio do jučer najvećeg pojedinačnog dioničara Franu Skoblara.

Od ljeta se spekulira s promjenom vlasničke strukture u Turisthotelu pri čemu se najviše spominjala Tankerska plovidba. Direktor zadarske brodarske kompanije, Mario Pavić nije demantirao, a niti potvrdio moguću informaciju da je Tankerska plovidba postala najveći pojedinačni vlasnik.

No, na popisu TOP 10 dioničara više nema Ante Barića koji je bio drugi po dioničkom udjelu, Danke Nakić, ujedno i članica Uprave, Zorana Milišića te Matka Stojanova, što znači da su upravo oni prodali svoje dionice.

Unutar TOP 10 dioničara Turisthotela zapravo došlo je do velike promjene, što je očito rezultiralo i s cijenom dionice Turisthotela na Zagrebačkoj burzi koja na današnji dan iznosi 4.120 kuna po dionici.

Ulaganje u dionicu Turisthotela koje ima 600 dioničara proteklih godina pokazalo se kao pouzdano s dividendom koja nije izostala.