Klasična gimnazija Ivana Pavla II. proslavit će Dan škole u petak 21. listopada.

Program proslave započet će euharistijskim klanjanjem u crkvi Sv. Marije koje predmoli duhovnik škole don Ivan Šibalić, a svečana akademija u školskoj dvorani počet će u 10 sati.

 Predavanje „Živjeti s medijima - od izazova do prilika" održat će Ivan Uldrijan, poslijedoktorand na Odjelu za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučiliša, koji je doktorirao 2019. godine na poslijediplomskome doktorskom studiju kroatologije na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Kao novinar radio je u Glasu Koncila te je jedan od pokretača emisije o hrvatskome jeziku Navrh jezika na HTV-u. Glavni je urednik i urednik-mentor studentskoga lista HKS-a Kompas. Kao član Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu predavač je u projektu Djeca medija koji sustavnom edukacijom o medijima pridonosi razvoju medijske pismenosti i komunikacijske kulture.

Nakon službenog dijela bit će održana različita sportska natjecanja i tradicionalni školski El Clásico, nogometna utakmica učenika protiv profesora na Mornarici.