Na Kolegiju gradonačelnika otkriveno je više informacija o novom programu poticanja stambenog zbrinjavanja mladih obitelji u Zadru.

Program obuhvaća područje Mjesnog odbora Crno, gdje će se za 7 milijuna kuna urediti prometnica. Taj natječaj je u tijeku, a iz gradske uprave jučer su najavili kako će se u sljedećih nekoliko mjeseci raspisati i javni natječaj za osnivanje prava građenja na građevnim česticama u vlasništvu Grada Zadra na području tog mjesnog odbora.

Kako navode iz Grada, pogodnosti takvog programa sastoje se u mogućnosti gradnje obiteljske kuće na zemljištu u vlasništvu Grada Zadra, uz mjesečnu otplatu cijene zemljišta (cijene prava građenja) na dulje vremensko razdoblje, uz mogućnost otkupa zemljišta. U natječaju će biti navedeni svi uvjeti i cijene, koje će svakako biti povoljnije od onih na tržištu nekretnina.

Cilj ovog programa je demografska obnova te poticanje mladih obitelji na planiranje svoje budućnosti u Zadru.

- I ovo je dio naših politika usmjerenih prema mladim obiteljima. Dok čekamo useljenje u nove POS stanove na Crvenim kućama, planiramo i novu sličnu zgradu na Smiljevcu. Istovremeno krećemo i s ovim projektom poticanja gradnje obiteljskih kuća, a u pripremi je i poticajni najam gradskih stanova za mlade obitelji. O tome ćemo više govoriti u idućem razdoblju, najavio je gradonačelnik Branko Dukić.