Predsjednik Općinskog suda u Zadru Mario Pešić odbio je zahtjev obrane istaknute zadarske HDZ-ovke Elvire Sterle za izuzeće sutkinje Dubravke Škalabrin na mjestu predsjednice optužnog vijeća u čijim je rukama odluka o potvrđivanju optužnice zbog počinjenja kaznenih djela subvencijske prijevare i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Podsjetimo, bivšu gradsku vijećnicu i aktualnu potpredsjednicu GO HDZ-a se sumnjiči da je kao direktorica tvrtke Vigens Invest, uz pomoć poslovnih partnera Vencija Medića i Miroslava Kolundžića, lažnim ugovorima za pašnjake dobila gotovo pola milijuna kuna državnih poticaja. Policija je kaznenu prijavu podnijela još u travnju 2019. godine, a Sterle od početka sve poriče i tvrdi kako je radila po zakonu.

S obzirom na to da sjednice nisu javne, nisu poznati razlozi zbog kojih je prošlog mjeseca tražila izuzeće sutkinje, kojoj je predmet dodijeljen još prije godinu i pol dana. No zna se kako ovo nije jedini pravni manevar kojim je Sterlina obrana dosad odgađala sjednice optužnog vijeća. Ubrzo bi trebao bi trebao uslijediti novi pokušaj, a uz Škalabrin o osnovanosti optužbi odlučivat će sutkinje Ana Brkić i Ivana Parać Krišto.