Većina vijećnika Općinskog vijeća Vira uputila je priopćenje o zakonski spornom  stanju u Viru kojeg prenosimo u cijelosti:

"Za danas, 7.listopada 2022. najavljena 9. sjednica Općinskog vijeća Općine Vir samo nekoliko sati prije početka je odgođena. Tim činom je nastavljena lakrdija dosadašnjih općinskih vlasti koje ne žele prihvatiti stvarnost i grčevito se drže političkih pozicija koje im ne pripadaju.

Kao što je poznato, novoformirana većina od sedam vijećnika u Općinskom vijeću Općine Vir ne može konzumirati svoja elementarna prava koja nas kao demokratski izabrane vijećnike pripadaju i tako od lipnja ove godine.
Antonio Vučetić kao dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir nije poštovao zakonske rokove te je odbio sazvati sjednicu Općinskog vijeća na zahtjev većine vijećnika u predviđenom zakonskom roku. Današnjom odgodom sjednice Općinskog vijeća i dalje pokazuje bahatost, i silu koja ne priliči niti bivšem predsjedniku Skupštine Zadarske županije niti uskoro bivšem predsjedniku Općinskog vijeća Općine Vir.

Novi termin održavanja sjednice Općinskog vijeća Općine Vir trebao bi biti 17.listopada 2022. Do tada pozivamo Antonia Vučetića da bez odgode javno podnese ostavku i zaustavi ovu lakrdiju koju je „zakuhao" sa svojim suradnicima načelnikom Marinom Radovićem, posebnim savjetnikom Kristijanom Kapovićem i ostalima, a na idućoj sjednici OV-a će se jasno vidjeti tko ima većinu.

Vir, 7.listopada 2022.

Vijećnici:
Josip Bašić
Vesela Vučetić
Šime Buškulić
Šime Vučetić
Veseljko Orlić
Frane Vučetić
Jadranka Okreša