Nakon neslavnog završetka prvog natječaja, Medicinska škola Ante Kuzmanića imala je više sreće u drugom pokušaju pronalaska izvođača koji će nekadašnji Srednjoškolski đački dom na Relji preobraziti u novu i suvremenu školu. 

Iako su i ovog puta ponude premašile procjenu od 30 milijuna kuna, ipak su nešto niže nego na prvom natječaju. Najnižu ponudu u iznosu od 38,6  milijuna kuna dostavio je splitski Tromont, koji se nije natjecao na prvom natječaju, za razliku od ostala dva ponuđača - zagrebačke tvrtke Hidro Eko Futura te zajednice zadarskog i splitskog Lavčevića. 

Zagrepčani, koji u Zadru rade na prenamjeni Doma za odgoj djece i mladeži na Voštarnici, spustili su svoju cijenu za 2 milijuna kuna, odnosno s 41,3 na 39,3 milijuna kuna, dok su u Lavčeviću shvatili da im je posao isplativ i za puno manju cifru, pa su spustili cijenu s vrtoglavih 53,8 milijuna kuna na 41,1 milijuna kuna. Skoro istu cijenu na prvom je natječaju ponudio M-P-Beton iz Solina, koji je i odabran, ali ugovor nikada nije sklopljen jer su u školi naknadno primijetili da ponuda prelazi prag za nabavu velike vrijednosti (40,5 milijuna kuna). 

M-P-Beton se žalio Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave i dobio odštetu od 36 tisuća kuna, nakon čega više nisu iskazali interes za ovim poslom u Zadru.