Ovog vikenda u kinu Sv. Filip i Jakovu postavit će se izložba "Filipjakov u 50-ima".
Kroz filmsko-glazbenu manifestaciju "Boomer Cinemania" s filmovima "Edward Scissorhands" i "Last Picture Showi subotnju svirku benda "Greasy Flat 4", posjetitelji će moći osjetiti dašak razdoblja 50-ih kroz izložbu fotografija "Filipjakov u pedesetima".

Poznato je da je desetljeće 50-ih u Americi, koje se odrazilo na filmsku umjetnost, ostalo upamćeno po mnogim stvarima: poslijeratnom povećanju životnog standarda i rastu izboru aktivnosti u slobodno vrijeme, konformizmu, Korejskom ratu, vrijednostima srednje klase, usponu modernog jazza, usponu restorana brze hrane i drive-ina, pojava televizije i TV večera, apstraktne umjetnosti, prvih kreditnih kartica te usponu drive-in kina. A što se u to vrijeme događalo u Filip i Jakovu? Kako je život u pedesetima izgledao u malom dalmatinskom mjestu i je li zapadna kultura već tada počela prodirati u našu svijest?

Provjerite u petak i subotu na izložbi "Filipjakov u 50-ima", kolekciju fotografija prikupljenu iz arhive Smiljana Mitrovića koji već godinama neumorno arhivira fotografije mještana Sv. Filip i Jakova iz svih razdoblja ovog mjesta.