Iz Odjela za komunalne djelatnosti najavili su sanaciju dijela Puta Murvica na kojoj su još tragovi rata, a uz koju se posljednjih 10-ak godina jako puno gradilo.

Uz Bulevar kojeg su uredile Hrvatske ceste, Grad je obnovio i dijelom rekonstruirao Put Stanova kao jednu od važnih gradskih okomica. Preostao je treći dio uređenja Ulice Nikole Tesle uz koju se najviše izradilo stanova u Zadru i napokon je na red došla Murvička preko koje se posljednjih godina odvijao najveći dio preusmjerenog prometa dok su se uređivale te vertikalne ulice.

Pročelnik Robertino Dujela najavio je kako će radovi početi već idućeg tjedna. Prvi dio je oko 166 metara dužine i ukupne površine 1400 metara četvornih (od spoja s Tuđmanovom do ulaza u Lidl).

Izvodit će ih ugovoreni izvođači za održavanje gradskih prometnica - Filius i Prvi treptač.

"Nakon sanacije kolnika na Putu Stanova dionici od križanja sa Tuđmanovom do križanja s ulicom Domovinskog rata te izgradnja same Tuđmanove ulice, UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša sukladno obećanom počet će sanaciju kolnika na Putu Murvice. Radovi frezanja i presvlačenja prometnice novim slojem asfalta uz zamjenu dotrajalih rubnjaka gdje god je to potrebno izvest će se u obuhvatu od Tuđmanove ulice do lokacije gdje Odvodnja planira radove na izgradnji kolektora. Ovisno o planovima Odvodnje donijet ćemo odluku da po mogućnosti odmah i bez odgode saniramo i dionicu dalje (od križanja s Mostarskom do rotora) koje nije u obuhvatu planirane obnove, kako bi ulica Put Murvice dobila novi kolnički zastor punom svojom dužinom, navodi pročelnik Dujela i dodaje kako je Put Murvice privremenom regulacijom posljednjih godina "trpila" ogroman teret prometa.

Pitali smo ga zašto baš sada? Zato jer sam najavio da ćemo to nakon Puta Stanova. No uz koronu koja je u jednom trenutku donosila neizvjesnost prioritetni su bili radovi financirani iz EU projekta na Tuđmanovoj. Zbog nesmetanog odvijanja prometa nismo smjeli otvarati radove na Putu Murvice, odgovara pročelnik Dujela.

Iz gradske uprave obavijest o privremenoj regulaciji prometa trebali bi objaviti u utorak.

Žutom bojom istaknut je obuhvat ODVODNJE